مشخصات فردی و زندگینامه
نام:مصطفی
نام خانوادگی:صادقی
شهرت:صادقی کاشانی
پست الکترونیک:sadeqi48@yahoo.com
آدرس وب سایت:https://eitaa.com/Mostabin
آدرس وب سایت:http://sadeqi48.blogfa.com/
تخصص ها:تاریخ و سیره ، علوم حدیث

زندگی نامه

به سال 1348 در کاشان به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات دوره راهنمایی و به سال 1362 در مدرسه علمیه امام خمینی (سلطانی) کاشان به تحصیل علوم دینی مشغول شد. مدت کوتاهی در کنار رزمندگان بود و سال 1366 به حوزه قم آمد و در مدرسه عترت آل محمد(ص) به تحصیل ادامه داد. پس از آن در مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) مقیم شد و دروس را در خارج از مدارس ادامه داد. همزمان با دروس حوزوی، تحصیلات کلاسیک را ادامه داد و پس از آن در سال 1373 به منظور تدریس، به گچساران رفت. پس از مراجعت به قم، خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات فاضل لنکرانی و سبحانی آغاز کرد. همزمان در سال 1374 با شرکت در دوره تربیت محقق و نویسندگی تاریخ اسلام که از سوی دفتر تبلیغات حوزه قم برگزار می‌شد، به رشته تاریخ قدم گذاشت و پس از اتمام دوره و تدوین پایان‌نامه آن، استعداد خود را در تألیف و تحقیق در این موضوع یافت.

در این سالها به جهت آشنایی با استاد مورخ و محقق رسول جعفریان از طریق گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با پیشنهاد و همکاری ایشان، فهرست مقالات تاریخی مجلات عربی موجود در کتابخانه تاریخ را جمع آوری و تنظیم کرد. این مجموعه با مقدمه استاد و از سوی پژوهشگاه مذکور با عنوان «فهرس المقالات التاریخیه» در سال 1380 منتشر شد. همزمان با اشتغال به تحصیل و مطالعه تاریخ، در درس خارج فقه و اصول آیت الله مددی که نگاهی تاریخی به دروس حوزوی داشت، شرکت کرد. اثر دوم وی پایان نامه دوره تربیت محقق بود که در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) تکمیل و ضمن تغییراتی با عنوان «پیامبر و یهود حجاز» منتشر شد و به سال 1381 در کنگره دین پژوهان مورد تشویق قرار گرفت. در پی انتشار این اثر، ‌پژوهشکده پیشنهاد تحقیق و بررسی علائم تاریخی ظهور را به وی داد که به رغم تردیدها و مشکلات این کار و در اثر تشویق دوستان، به ثمر رسید و کتاب «تحلیل تاریخی نشانه‌های ظهور» منتشر شد. در این زمان به منظور تقویت مباحث مهدویت که در راستای موضوع تحقیقش بود دوره تخصصی مهدویت را نیز گذراند.

کتاب نشانه‌‌های ظهور، چهار بار مورد لطف و تشویق محافلی چون کتاب سال دانشجویی، ولایت و حوزه قرار گرفت. همکاری با مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و مشارکت در تولید نرم‌افزار علمی نورالسیره از اشتغالات وی در این دوره بود. همچنین به عنوان نماینده دانش‌پژوهان مرکز تربیت محقق تاریخ، مدتی در کنار اعضای هیئت مؤسسان انجمن تاریخ‌پژوهان در جلسات اولیه آن شرکت داشت. در سال 1383 به دانشگاه امام صادق(ع) تهران راه یافت و درجه کارشناسی ارشد اولین دوره رشته تاریخ تشیع را اخذ کرد. پایان‌نامه وی به تناسب رشته تحصیلی‌اش، تاریخ تشیع کاشان بود که چند ماه پس از دفاع به سال 1386، بخش اعظم آن از سوی مؤسسه شیعه‌شناسی قم با عنوان «کاشان در مسیر تشیع» چاپ شد. پس از آن همکاری وی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم به شکل رسمی‌تری در آمد و مدتی نیز مدیریت گروه تاریخ تشیع و گروه سیره در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) بر عهده‌ او گذاشته شد.

رشته دکتری وی در جامعه المصطفی العالمیه، تاریخ اهل‌بیت(ع) بود که با رساله «بهره‌مندی فقه از تاریخ» به راهنمایی استاد رسول جعفریان دفاع شد. دوازده کتاب و بیش از پنجاه مقاله، تدریس تاریخ اسلام و تشیع و اهل‌بیت(ع)، همکاری علمی و تحقیقی با برخی مراکز تاریخی حوزه و دانشگاه از فعالیت‌های اوست؛ علاقه اصلی‌اش تحقیق در موضوع سیره ائمه، تاریخ اسلام، حدیث و به ویژه مباحث تاریخی مرتبط با علوم حوزوی است. صادقی کاشانی در سوابق خود لوح تقدیر چند مرکز علمی و مدیریت دو گروه پژوهشی تاریخ تشیع و سیره اهل‌بیت در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را دارد و اکنون عضو هیئت علمی این پژوهشگاه است والحمدلله.